Parcours

Jeugdloop en de 5 km

De 1.2 Km wordt op de HRTC wielerbaan gelopen.

In verband met werkzaamheden aan het fietspad tussen de Holenweg en provinciale weg wordt de 5km route dit jaar aangepast.
De lopers volgen het parcours van de langere afstanden en zullen keren nabij de brandweerkazerne aan het begin van de Westerdijk.

10 km en 16.1 km

Het parcours voor de overige afstanden loopt vanaf het HRTC terrein, het fietspad langs de provinciale weg naar de Holenweg. Via de Holenweg wordt bij de nieuwe rotonde de Willemsweg overgestoken. Daarna volgen de lopers het fietspad langs de Willemsweg richting brandweerkazerne. Bij de brandweerkazerne gaan de lopers de Schellinkhouterdijk op richting industrieterrein Hoorn 80. De lopers blijven op de dijk en passeren Schellinkhout. Bij Wijdenes keren de lopers terug door de weg onderlangs de dijk te volgen. Deze weg onderlangs de Zuiderdijk komt op de dijk uit. Bij de splitsing Zuiderdijk – Dorpsstraat Schellinkhout gaan de lopers door Schellinkhout. Via De Laan keren de lopers terug op de Zuiderdijk. Van hier wordt hetzelfde parcours terug gevolgd. De Lopers van de 10 km volgen het parcours vanaf start tot het keerpunt op de Schellinkhouterdijk ter hoogte van industrieterrein Hoorn 80. De lopers van de 16.1 km volgen het parcours tot het keerpunt bij de Meeuwenkolonie, net voorbij Schellinkhout op de Zuiderdijk.

p5p4p3p2p1p6